Veelgestelde vragen over de Week van de Open Clubbijeenkomsten

Hieronder staan veelgestelde vragen over de campagne Week van de Open Clubbijeenkomsten. Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Wat is het doel van een Open Clubbijeenkomst?

Mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis laten maken met Rotary! Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling en samen het goede werk delen wat wij als Rotarians verrichten.

Wie nodigen we als club uit?

Dat kan letterlijk iedereen zijn. Als je beperkte plaats hebt of zelf wil bepalen wie er komt dan is dat ook mogelijk. Je kunt als club zelf bepalen hoeveel mensen je uitnodigt en wie.

Hoe kunnen we mensen uitnodigen?

Er zijn verschillende manieren om mensen uit te nodigen. Als het je niet uitmaakt wie je uitnodigt dan kun je ons voorbeeldpersbericht gebruiken en sturen naar lokale media. Daarnaast zou je de poster kunnen gebruiken om overal op te hangen. Wil je selectief mensen uitnodiging dan kan dat met de voorbeeld uitnodiging die ook in het pakket communicatiemiddelen zit. Of je vraagt aan de leden iemand of meerdere personen mee te nemen naar de bijeenkomst.

Hoeveel mensen komen er?

Als je van tevoren wilt weten hoeveel mensen er komen en wie dat zijn, dan moet je dat vermelden in je uitnodiging. Je kunt vragen dat mensen zich moeten aanmelden via jullie eigen website of een e-mailadres van de secretaris of iemand anders in de club.

Wat moet het programma zijn tijdens onze Open Clubbijeenkomst?

Als je al iets op het programma hebt staan, dan hoef je dit niet speciaal aan te passen. We hebben een voorbeeld PowerPointpresentatie in de middelen opgenomen met een kort verhaal over Rotary en daar kun je informatie van jullie eigen club aan toevoegen. Het staat vrij die te gebruiken en vrij om zelf een invulling te geven aan de Open Clubbijeenkomst.

Verwachten onze gasten niet dat ze (automatisch) lid kunnen worden van onze club?

In onze communicatie hebben we het niet over lidmaatschap, maar over kennis maken met Rotary. Als club hanteer je je eigen regels over hoe mensen lid kunnen worden van jullie club. Jullie proces is leidend, bespreek dit met alle leden. Tijdens de Open Clubbijeenkomst hoef je het niet over het lidmaatschap te hebben, maar het mag natuurlijk wel. Wie weet zitten er goede kandidaten tussen de gasten.

Welke promotie doet Rotary in Nederland voor de Week van de Open Clubbijeenkomsten?

Rotary in Nederland levert alle middelen om als club zelf de promotie van jouw Open Clubbijeenkomst uit te voeren. Daarnaast zullen wij persberichten sturen en online advertenties plaatsen om aandacht te vragen voor de Week van de Open Clubbijeenkomsten. Meer informatie kunnen mensen dan vinden op onze website Rotarywoc.nl. Daarop staat de lijst met deelnemende clubs.

Kan ik onze Open Clubbijeenkomst in een andere week organiseren?

Dat is mogelijk. Alle middelen die we verstrekken kun je zelf aanpassen naar een andere datum. Helaas kunnen we jullie club niet vermelden op de pagina van deelnemende clubs in de Week van de Open Clubbijeenkomsten. De promotiemiddelen kun je als club ook zelf aanpassen en gebruiken om te versturen naar lokale media of genodigden.

Mijn club heeft geen nieuwe leden nodig. Zouden we toch een Open Clubbijeenkomst moeten houden?

Het doel van de Open Clubbijeenkomsten is om zoveel mogelijk mensen op een heel laagdrempelig wijze kennis laten maken met Rotary! Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling en samen het goede werk delen wat wij als Rotarians verrichten. Je hoeft dus geen nieuwe leden te werven als je dat niet wilt, Rotary bekender te maken in de maatschappij is wel gewenst.

Hoe kan ik onze club aanmelden?

Je kunt jouw club aanmelden via Rotarywoc.nl